شهرداري منطقه 7 با تفكيك منطقه 3 شهرداري اصفهان به دو منطقه 3 و7  در سال 1359 تاسيس شد و بدليل وسعت زياد و جمعيت روبه رشد در سال 1387 به دو منطقه 7 و 14 تفکیک گردید. منطقه هفت شهرداري اصفهان با مساحت 2857 هکتار، از شمال به شهرك ولي عصر -  اتوبان فرزانگان - ميدان فرزانگان، از جنوب به ميدان شهدا - خيابان مدرس - خيابان آيت ا... اديب، از شرق به خيابان بعثت - خيابان آل بويه - خيابان آل یاسین و از غرب به اتوبان كاوه - بزرگراه معلم محدود مي شود.

ويژگي هاي تاریخی و گردشگري

باب­الدشت از محلات قدیم اصفهان است که عامه­ی مردم آن حدود، آن را به نام علی­سینا می‌خوانند. جابری­انصاری نیز معتقد است قبر ابن­سینا در این مکان است. در مجاورت قبه­ی ابن­سینا در محله­ی دردشت، مسجد کوچکی وجود­دارد که بر فراز سردر آن، بقایای یک مناره از دوره­ی سلاجقه باقی­مانده­است که منار گلدسته نام­دارد. همچنين، در محله­ی قدیمی باب­الدشت، مسجد کوچکی به نام مسجد فتح وجود­دارد که مسجد کوچه­باغ نیز نامیده ­می‌شود. این مسجد را عالم ربانی محمد شاصمدانی ابوالفتوح محمد، در سال 987 ه.ق بنا کرده­است. دو مناره­ی دردشت بر فراز سردر بلندی به ارتفاع حدود پانزده متر قرار­دارند و از عظمت دیرین آن حکایت­می‌کنند. ارتفاع باقی­مانده­های دو مناره­ی دردشت از سطح پشت­بام آن، بیش از هشت متر نیست. این مناره­ها به آرامگاه سلطان بخت آغا دختر امیر غیاث­الدین کیخسرو اینجو متصل­است.

مسجد آقا­نور نیز در محله­ی دردشت واقع­است که در دوره­ی پادشاهی شاه­عباس اول ساخته­شده و در اولین سال سلطنت شاه­صفی به اتمام رسیده­است. آقانور و آقا­مؤمن، دو برادر بودند که اولی مسجد را ساخت و دومی نزدیک مسجد، حمامی بناکرد که به حمام دردشت، معروف است و سابقاً به نام بانی آن، آقامؤمن نامیده­می‌شد و وقف بر مسجد است. شبستان مسجد آقانور، در ردیف زیباترین شبستان‌های مساجد اصفهان است و ستون‌های آن سنگی است و طاق‌های متعدد آن، قطعاتی از سنگ مرمر شفاف دارد که هنگام روز، روشنایی شبستان را تأمین­می‌کند.

مدرسه­ی شفیعیه از بناهای دوره­ی شاه­عباس ثانی نیز در محله­ی دردشت واقع­است. این مدرسه به­وسیله­ی محمد شفیع اصفهانی فرزند محمدجمال خوزانی، در سال 1067 بنا شده­است. در بازارچه­ی حمام قاضی در محله­ی دردشت و نزدیک فلکه­ی شهشهان نیز، مسجد کوچکی واقع­شده که به­وسیله­ حاجی­یونس نامی از خواجگان دوره­ی شاه­عباس ثانی بنا شده و ثواب آن را به روح آزادکننده­ی خود، حاجی­صفی­قلی هبه­کرده­است(هنرفر، 1350: 612، 589، 502، 317، 163، 47).

از نام‌آوران دردشت اصفهان باید به این افراد اشاره­کرد:

1- جامی شاعر بلندآوازه­ی ایران، در این محله به­دنیا­آمد و سپس در ایام کودکی، با پدرش به خرجرد جام رفت. محققان انتساب او و پدرش را به دردشت اصفهان تأیید­کرده­اند.

2- ملاحاج محمدکریم متخلص به مجنون، فرزند حسن دردشتی اصفهانی، از شعرا که صاحب دیوانی به نام آشوب است.

3- ابومسلم عبدالرحمن­بن محمد­بن احمد­بن سیاه دشتی(376 ق) از محدثان.

4- ملک­المتکلمین حاج میرزا نصرالله بهشتی فرزند محسن دردشتی اصفهانی(1277 ق) از رجال مشروطیت و شاگرد سید­جمال اسدآبادی(رک: رفیعی مهرآبادی، 1352: 230 - 228).

• اصفهان، اتوبان كاوه، تقاطع غير همسطح شهيد چمران، ابتداي اتوبان شهيد چمران
شهرداری منطقه روی نقشه گوگل:
: 168,732 نفر
: 1,357 متر مربع