منطقه 4 با مساحت 133731 هکتار، از شمال به ميدان احمد آباد در مسير خيابان جي تا تقاطع خيابان همدانيان، از جنوب به پل اشكاوند در مسير زاينده رود تا ميدان بزرگمهر، از شرق به قسمتي به حدفاصل باغ رضوان تا جاده انرژي اتمي و قسمتي به كمربندي شرق و از غرب به ميدان بزرگمهر در محور خيابان بزرگمهر تا ميدان احمدآباد محدود مي شود.

ويژگي هاي تاریخی و گردشگري

مسجد خان در احمدآباد را نیز، باقرخان خوراسگانی قبل از سال 1200 ساخته و میرزا حسین سراج الملک وزیر که از خانواده اوست، آن را در سال 1280 تعمیر کرده است (جابری انصاری، 1384: 134).

طوایف آریایی بعد از سرازیر شدن به فلات ایران، در این دشت‌های خشک و بی آب و علف و در دامنه های کوه‌های عریان، دچار زمستان‌های سخت و تابستان‌های گرم شدند و ناچار شدند با رنج و زحمت و کارکرد دست و با عشق و علاقه و همت، امکنه ای برای خود تهیه کنند. به ناچار برخی از اینها با نام دست(علامت زحمت و کوشش = دستگرد) و برخی با نام مهر(عشق و علاقه) نامگذاری شد(مهریار، 1382: 386).

پل قدیمی شهرستان در 3کیلومتری شرق پل خواجو و جنوب روستای شهرستان واقع است. جابری انصاری می‌نویسد: در این ناحیه پلی و مناره ای به نام شهرستان وجود دارد. به عقیده بعضی باستان‌شناسان، ساختمان این پل، قدیمی و متعلق به دوره ساسانی است ولی در ادوار بعد و از آن جمله در دوره سلجوقیان، آن را مرمت کرده اند. ملکشاه سلجوقی نیز طبق روایتی، ماجرایی نزدیک این پل دارد. قبر الراشد بالله خلیفه عباسی نیز که در سال 532، خراسانیان او را کشتند آنجاست(رک: جابری انصاری، 1370: 466و73 ،6).

در مجاورت این بقعه و پل شهرستان، سابقاً مناره ای هم از قرن 6 ه.ق از دوره سلاجقه وجود داشته که در ردیف مناره های بسیار زیبای اصفهان به شمار می آمده است. این مناره دو پلکان داشته که از یکی بالا می‌رفته اند و از یکی پایین می‌آمده اند. بیشتر سیاحان که از عهد صفویه به اصفهان آمده اند، از این بنا دیدن کرده و آن را توصیف کرده اند(هنرفر، 1350: 210- 207).

قلعه ای نیز موسوم به شهرستان در این منطقه بود که به مرور زمان، تبدیل به تل خاک شده است(رفیعی مهرآبادی، 1352: 96). مسجد شهرستان که در شهرستان جی در مجاورت پل شهرستان و مقبره الراشد بالله واقع شده، مسجدی است کوچک که در اثر مرور زمان و عدم توجه، به ویرانه ای تبدیل شده و فقط کتیبه تاریخی آن، به خط ثلث سفید بر زمینه کاشی لاجوردی رنگ موجوداست که تاریخ ساخت(1042 ه.ق) و کاتب آن(محمدرضا الإمامی الأدهمی) را تعیین می‌کند(همان، 146).

ويژگي هاي فرهنگي

غدیرخم بنا به اهمیت محتوایی و نقش حساسش در فرهنگ اسلامی و شیعی، سبب شده است که در طول تاریخ، بناها، مسجدها، کتابخانه ها، بیمارستان‌ها و مراکز فراوانی را به آن عنوان، نامگذاری کنند. یکی از این نمونه ها باغ غدیر در اصفهان است. این مجموعه وسیع که یکی از باصفاترین اماکن عمومی شهر اصفهان است، با هندسه ای دلپذیر و معماری سنتی و برخورداری از همه عناصر لازم، در حاشیه شرقی شهر ساخته شده است. از سال ۱۳۶۲ تا ۱۳۶۹، فکر احداث مجموعه فرهنگی باغ غدیر، از طرف شهرداری بین مسؤولان مطرح شد و در اواخر سال ۱۳۶۴، بنا به پیشنهاد شهرداری اصفهان، طرح بنای یادبود علامه امینی در باغ غدیر به مسابقه گذاشته شد. چند ماه پس از آنکه طرح‌های اولیه برای شهرداری اصفهان ارسال شد، کار احداث مجموعه فرهنگی باغ غدیر شروع و در سال ۱۳۷۲ افتتاح شد. مهرآباد اصفهان، اینک محله ای است بزرگ و زیبا واقع در شمال خیابان مشتاق دوم. در فهرست آماری سال 1375 این نام نیامده است چون که شهر، روستا را بلعیده است.

ويژگي هاي مذهبي

نام این محله برگرفته از آرامگاهی به همین نام است كه از نظر معماري و تزیينات كاشيكاري مخصوصاً گنبد آن از جمله بناهاي نفيس و جالب اصفهان به شمار مي رود. شاردن پس از توصيف قسمت هاي شرقي اصفهان مي نويسد: "... از آنجا به شازيد (شاه زيد) مي رسيم كه وجه تسميه آن وجود خانقاهي است كه به افتخار يكي از پسران امام حسن(ع) در اين محله برپا شده است".

• اصفهان، خيابان ۲۲بهمن، مجموعه اداري اميركبير، شهرداري منطقه چهار
شهرداری منطقه روی نقشه گوگل:
: 133,731 نفر
: 1,135 متر مربع